Neem deel aan onze gemeenschap en Sonicare

Onze website streeft ernaar een bron te zijn voor informatie en hulpmiddelen waarmee u aan al uw patiënten een superieure mondzorg kunt aanbieden. We hopen dat deze pagina u meer in contact brengt met de wereldwijde gemeenschap van tandartsen en mondhygiënisten.

Dol op uw tandenborstel. Stap over op Sonicare.

In de volgende filmpjes en citaten ziet u tips van collega’s over de goede ervaringen die zij hebben met de technologie en doeltreffendheid van Sonicare. Ook ziet u waarom zij Sonicare aanbevelen. Onze nieuwe Sonicare AirFloss komt ook aan bod. Er is een aantal recensies van collega’s over dit supermoderne interdentale reinigingsapparaat en de microbursttechnologie. Probeer de Philips Sonicare AirFloss zelf en moedig uw patiënten aan om ook Sonicare te gaan gebruiken en het verschil zelf te ervaren.
Meer informatie over Sonicare AirFloss >

Meningen over Philips Sonicare

Bruno Loos
Bruno Loos
"Een innovatie, innovatief ten opzichte van de traditionele tandenstoker en de floss."
Hugo de Bruyn
Hugo de Bruyn
"Ik heb de AirFloss geprobeerd en ik vond het prettig dat de bereikbaarheid zeer goed is."

Meningen van uw collega’s

Uw mening telt. Hopelijk stelt u ook het oordeel van uw collega’s over onze producten op prijs. Het hele jaar door ontvangen we brieven van mensen die overtuigd zijn van de voordelen van Sonicare-tandenborstels. Hier volgt een reactie van Dr. Knevel.

Frank Abbas

Prof. Dr. Frank Abbas, Hoofd UMCG, hoogleraar parodontologie - Centrum voor Mondzorgkunde, Groningen, zegt:
“Gum Care-stand: de ideale combinatie van stevig poetsen waar het nodig is en voorzichtig in de meer gevoelige gebieden.”

Henk Alting

algemeen practicus & Docent opleiding tandheelkunde Universitair Medisch Centrum Groningen:
“Krijg complimenten van je tandarts en poets met de nieuwe FlexCare van Philips.”

Ron Knevel

Klik om uit te vouwen

Dhr. Ron Knevel, Hogeschool InHolland Amsterdam, opleiding Mondzorgkunde

"Ik weet dat het bewezen is dat patiënten in kortere tijd efficiënter plaque kunnen verwijderen met een elektrische tandenborstel."
Ik weet dat het bewezen is dat patiënten in kortere tijd efficiënter plaque kunnen verwijderen met een elektrische tandenborstel. De plaats van een elektrische tandenborstel bij het geven van informatie over mondverzorging aan mijn patiënten is dus gegarandeerd. De effectiviteit van de verschillende elektrische borstels ontloopt elkaar niet zoveel (sonisch (Philips) of oscillerend roterend (Oral-B)). Het verschil mag in onderzoeken significant zijn, maar of deze zogenaamde significante verschillen voor mijn patiënten ook werkelijk het verschil maken tussen gezond of ongezond, is natuurlijk discutabel. Ik vind het belangrijker dat de patiënt een borstel gebruikt die aansluit bij het bestaande poetsgedrag. Er bestaat een grote groep patiënten die gewend zijn hun tanden te poetsen met een horizontale schrob beweging. Bij deze groep patiënten sluit een sonische borstel vaak beter aan bij hun poetsgewoontes. In die gevallen is slechts een kleine aanpassing van het poetsgedrag nodig. Aansluiten op bestaand gedrag vergroot immers de kans op een succesvolle en langdurige gedragsverandering.
De sonische techniek verwijdert op een uitstekende manier plaque van de tandoppervlakken. De nieuwe sonische tandenborstels van Philips hebben gelukkig eenvoudig te verwisselen borstelkoppen, zodat binnen een huishouden van één ‘houder’ gebruik gemaakt kan worden. Het handvat is bovendien ook kleiner geworden en trilt minder, zodat patiënten de borstel nog meer weten te waarderen.
Er is nu een Sonicare borstel voor kinderen. Kleinere borstelkop, aantrekkelijke kleuren; ‘leuke pimp-mogelijkheden’ voor het handvat, muzikale timer, maken de borstel voor het kind aantrekkelijk.
De kleinere kop (in 2 maten) maakt het voor ouders ook makkelijk hun kinderen tot 10 jaar na te poetsen, waarbij zij gebruik kunnen maken van een zachte en rustige horizontale beweging. Kinderen kunnen er zelf ook goed mee overweg.
Natuurlijk is een borstel zo goed als de persoon die de borstel hanteert. Het omgooien van bepaald poetsgedrag leidt niet tot gewenste resultaten. Proberen aan te sluiten bij bestaande gewoonten vergroot de compliance van de patiënt. Voor mij past de Sonicare prima in deze benadering.